Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2015. április 6., hétfő

Húsvét - édességek locsolásért másképp

A korábbi években is igyekeztem a szokásos csokinyuszikat, csokitojásokat valamivel feldobni, kicsit egyedibbé tenni a locsolkodásért adandó édességet.
Csomagoltam már karton nyusziba (ld. itt),varrott csomagolópapír nyúlba (itt), és varrott tortacsipke tojásba (itt) is az édességeket.
Ezúttal azt terveztem, hogy egy neten talált ötlet alapján lufit fújok fel azután, hogy édességet öntök bele, majd betekerem vizes keményítőbe áztatott piros "volga hímzőcérnával". El is készítettem, de amikor a lufit kipukkasztottam, összeplöttyedt az egész. Persze azóta már olvastam, hogy a faragasztó a tuti befutó erre a feladatra, de azt hittem a keményítő is megteszi. Hát nem.

Mindez a locsolás reggelt megelőző éjjel...
Szóval mentőötlet kellett, ami reggelig kivitelezhető, és mégis más, mintha csak a szimpla édességet nyomnám a fiam kezébe...
Eszembe jutott egy ötlet innen, ahol ajándékok átadására gombolyagot használnak. Bevetettem tehát ezt. Került bele két kis csokitojás, egy fekete és egy fehér bárányka, és két csibe (lapos kiadás).

Bár nem teljesen tojás forma, azért megtette a dolgát....
Reggeli bontogatás közben....
A locsolónak tetszett, bár mint kiderült beelőztek: az egyik tanítónéni már bevetette a gombolyagot egyszer így adva játékos utasítást/feladatot a gyerekeknek.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...