Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2013. április 1., hétfő

Ajándékötlet lánykáknak - hajcsattartó

Találok néha olyan ötleteket a neten, amik bár tüneményesek, mégsem jutok el a megvalósításig, mert elsősorban kislányoknak valók, és a szűkebb családban, baráti körben kisfiúk és nagylányok találhatóak. Megragadtam hát most az alkalmat, amikor meglátogattuk az unokatestvéreméket, ahol két kislányból épp már-már nagylányba hajló leányzó él, most talán még készíthetek hajcsattartót nekik, de később már ők is kinőnek belőle.
Számtalan verzióval találkoztam mindenféle kreatív oldalon, én most egy falra/kilincsre akasztható szalagos megoldást választottam, remélem tetszeni fog nekik (és remélem még nem vágatták rövidre a hajukat!). 


A nőnapi virágoknál használt karton sablont körberajzoltam egy-egy világos- és sötétkék filcdarabon, , kivágtam egy kisebb kört világosbarna és világoskék filcből, egy-egy kisvirágot világosbarna és sötétkék ficből, és egy-egy apró kört sötétkék és világoskék filcből. Géppel egymásra varrtam a darabokat, középre egy-egy otthon talált virágszerű gombot varrtam.
A nagyvirág hátoldalára gombostűztem egy-egy világosbarna filcet úgy, hogy a két réteg közé felül kis vajszínű szaténszalagot, alulra kék széles szatén szalagot tettem (az egyikre csipkét is tettem, de végül simán jobban tetszett, úgyhogy a másikra már nem varrtam). az összegombostűzött rétegeket összevarrtam, majd a világosbarna filcből levágtam a felesleget. A sima széles szaténszalagot lánggal dolgoztam el, a csipkéset kézzel visszaöltöttem.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...