Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2013. július 4., csütörtök

Készíts társasjátékot kicsiknek!

Már korábban írtam, hogy részt veszünk a Gyereketető blog hernyócskás táborán. Az egyik résztvevő tegnap egy nagyon jópofa, könnyen elkészíthető tásasjátékot ajánlott a figyelmünkbe (KÖSZI ANCSA!!!!). Tegnap este gyorsan el is készítettem, ma fel is avattuk. Nagyon bevált. A játék elkészítési útmutatóját és szabályát itt találod. (Én az óvodásommal azonos szín esetén kiesés helyett kimaradással játszom Ancsa javaslatára.)
Az enyém ilyen lett:


Én a lakberendezős koromban használt körsablonom 39 milis lyukacskájával rajzoltam a dekorgumira úgy, hogy a sablonra tettem alkoholos filcel két pöttyöt, így mindig ugyanakkora kis cikk maradt ki a körből, egyformák lettek a holdacskák.


Mivel egymáshoz értek, ezért a vagdalással is gyorsan végeztem.

Hat színből készítettem 13-13 darabot. Egy hagyományos dobókockára ragasztottam színe papírokból 11 milis pöttyöket. Ebben a méretben épp kényelmesen befért egy kiürült ferreros dobozba.
Az első kör után a fiam rögtön elkezdett különböző alakzatokat is kirakni belőle...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet, de sajnos a játékszabályt az eredeti oldalról nem tudom letölteni. Elküldenéd, ha megkérlek? Köszi előre is. :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...