Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2013. július 1., hétfő

Otthon-táborozás a Gyereketető bloggal HÉTFŐ

A Gyereketető blog írója, Virág nagyon jó dolgot talált ki: egy táboroztatás anyagát, teendőit megosztja azokkal, akik virtuális táborába jelentkeztek. A telhetetlen hernyócska című mese angol változatát dolgozzuk fel így ezen a héten.
A módszer az, hogy Virág létrehozott egy zárt facebookos csoportot, ahova minden este felteszi a következő nap tennivalóit, és az ahhoz kapcsolódó nyomtatnivalókat, anyagokat.
Vasárnap késő este kaptuk meg az instrukciókat, a nyomtatandó kártyákat hétfőre. Éjszaka így Péterrel nyomtattunk, lamináltunk. Eszembe juttatta azokat az időket, amikor egy-egy szervezetfejlesztési/változáskezelési program alatt nappal workshopoztunk, éjjel meg kitaláltuk/előkészítettük a másnapi csoportmunkák feladatait. Persze aludtunk is egy-két órát.
Reggel Tamást egy kifliből készített hernyócska várta.


Ez olyannyira tetszett neki, hogy gyakorlatilag egész nap hernyócskákat készítettem neki: 3 db készült almából,

egy répából, egy karalábéból,

2 db  ebédre rántott húsból és krumplipüréből,

egy sajtból és vacsorára 2-3 db kifliből/zsömléből. Persze azért nemcsak a kaja terén vettük át a tábor témáját: elolvastuk  a mesét angolul, megnéztünk egy video változatot a neten, rajzolt 3 tányéralátétet amit belamináltam, készítettünk zsírkrétval hernyócskás pólót Apának, szókártyákkal tanultuk a hét neveit angolul, memóriáztunk (elővettük Tamás hét napjait mintázó alsónadrágjait is és hozzá párosítottuk a kártyákat), tanultunk néhány c-vel kezdődő angol szót, majd félig elkészlüt egy lufi hernyócska is.
Annyira tetszik Tamásnak a dolog (és mégcsak az első napnál tartunk!), hogy kérte, jövőhéten A graffaló mesét dolgozzuk fel ugyanígy... Feladta a leckét, mert azt már nekem kell összeraknom, Virág nagyszerű segítsége nélkül...

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...