Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2011. február 17., csütörtök

Bál, bál, maszkabál... - RÓKA JELMEZ KÉSZÍTÉS

Ez ugyan kilóg a sorból, nem játék, de a fiamnak késztettem, így gondoltam még belefér, megosztom Veletek is... Egy jelmez...
Kis csemetém feladta nekem a leckét az első beöltözős farsangján. Kb 3 hónapig azt mondogatta ördög akar majd farsangon lenni, aminek én nagyon örültem, mert könnyedén elkészíthető egy ördög jelmez. Azonban farsang előtt egy héttel kijelentette, ő inkább farkas, vagy inkább nem is farkas, hanem róka akar lenni!!! Jaj! Nekem természetes volt, hogy én készítem majd, nem kölcsönzünk vagy veszünk... Olyan ez nekem mint a szülinapi torta: nem vagyok egy sokszor süteményt sütő fajta, sőt, de a szülinapi tortát mindig én készítem (már az itthonit), ezzel is így voltam: lehet profik jobbat csinálnak, de ez mégis az én dolgom... Körbenéztem a neten róka ügyben, de nem túl sok jó ötletet láttam. Konkrétan egy jelmezt sem találtam, amibe beleszerettem volna, csupán egy jópofa szemüveg fotóját...
Az újrahasznosítás jegyében átnéztem a dolgainkat (egyébként is szobafelújítás kellős közepén tartunk, így időszerű a szelektálás, lomtalantás), és találtam egy régi - utoljára egyetemista koromban használt - vörös, hosszú estélyi ruhát... A színe épp megfelelt (valahol a bordó, a piros és a narancs között), ráadásul kicsit velúrhoz hasonló textilből volt puha verzóban... Már csak azt kellett kiművészkedni, hogy kijönnön belőle egy jelmez. Hát mit mondjak, 2 négyzetcentinél nagyobb hulladékdarabok sem maradtak belőle :-)
Íme a végeredmény:

A nadrág egy sima, gumis derekú verzió, szétvágtam egy kopott játszós pamutnadrágját szabásmintának. A mellényke az estélyi tetejéből van, így megspóroltam a nyakkivágás, cipzár varrás maceráját, csak oldalt szűkítettem és új ujjavonalat csináltam rá. A fülére és a mellényre fehér rátétet raktam, a fület wc gurigából vágott háromszöggel merevítettem és rávartam egy barna, gumis hajpántra. A szemüveget a talált fotó alapján dobtam össze, a ruhához használt textileket rávarrtam egy karton alapra.

A farok felköthető a nadrág derekára varrt kis fülecskére, összegyűrt újságpapírral tömtük ki, így könnyű és puha maradt (ezt egy mamamis farsangos fórumról lestem).

A szandáljára körbeszegett anyagdarabot tépőzáraztam, kis mancsokat formáló fehér anyagdaranokat varrtam rá.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...