Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2011. február 22., kedd

2in1 - Babzsák és melegítőpárna

Ma délelőtt volt egy nem tervezett elfoglaltságom: babzsák varrás.

A dolog úgy kezdődött, hogy a múltkor a szüleimnél tett látogatás alatt a gyerkőcöm kiszúrt a fürdőszobában egy ott tárolt, kutyusokkal ékesített melegvizes melegítőpárnát. Több sem kellett neki, amíg ott voltunk csak azzal volt hajlandó aludni (természetesen melegvízzel feltöltve... )
Amikor hazaértünk előástuk az ugyanolyan darabunkat, és ezzel a plüss állatai sorsa megpecsételődött, azóta nem ők a szükséges de nem elégséges feltétel az elalváshoz... Tegnap hajnalban felébredt egy rossz álomra, ekkor vettem észre, hogy a szóban forgó melegítőpárna atom hideg. Csak ekkor villant be, hogy én balga itt hűtöm éjszakánként a gyerek kobakját/arcát (merthogy ezt használta párnaként). Elhatároztam másnap beszerzek egy tönköly/kölespárnát. Erről azt olvastam valahol, hogy mikróban és sütőben melegíthető is. Így legalább nem öntök ki feleslegesen naponta kétszer egy palacknyi vizet (merthogy naponta nem locsolhatom a növényeket csak azért, hogy ne dobjam ki :-)...)
Reggel utánanéztem a párnáknak de csak túl nagy méretet találtam (kispárna méretet, amit nem akartam egy 3 éves, hason alvó feje alá rakni), így beláttam ígyisugyis varrnom kell.
A bölcsiben úgyis sokat tornáztak babzsákkal, már úgyis varrni akartam neki egyet...
Előkaptam hát a varrógépet, egy darab nagymamám által szövött vászondarabot (ebben még tuti nem volt műszál), némi színes kelmét (ezeket még anno arra vettem, hogy a születendő gyerekünknek babakönyvet varrjak - most 3 éves, de még érintetlenül álltak az anyagdarabok).
Benéztem a kamraszekrényünkbe, ott most kölest nem találtam, csupán egy zacskó rizst. Ehhez a mennyiséghez igazítva vágtam ki a vászonból egy pici párna/babzsák méretű téglalapot, 3 oldalát összevartam, beletöltöttem a rizst, bevarrtam a 4. oldalát is.

Egy téglalapból és némi mintás anyagból nekiálltam a huzatnak.

Rávarrtam az alapra a csacsis és katicás anyagokat, bevarrtam az aljára a cipzárt...

visszájára fordítottam, bevarrtam az oldalait és már kész is volt. Én elszüttyögtem a szegésekkel együtt vele egy órácskát, de gondolom ez az egyszerű dolog egyébként kevesebb mint félóra alatt megvan. (Bocs, Varráshoz Értők, a horrorral felérő képekért!)

Alvás előtt a radiátorra tesszük, így nem kell külön melegíteni, nappal pedig játszunk vele... (azért majd veszek valami rendes, belevaló tölteléket is, tönköly vagy köles pelyvát - fura, hogy ennek rizs szaga van :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...