Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2011. február 27., vasárnap

Kávékatyvasz - avagy hogyan köss le egy 2-3 évest egyszerűen

Ez a bejegyzés kilóg a sorból. Szándékaim szerint ebben a blogban főleg kézzel fogható, készíthető játékokat szeretnék bemutatni. Nagyon sok szuper blogot olvasgatok, ahol közös időtöltéseket ismertetnek, az ilyen jellegű ötleteken ígyhát nem is kell agyalnom, inkább kipróbálom a többiek bevált játékait (blog.mindennapraegyjatek.hu, pottyosdoboz.blogspot.com stb).
Ez is egy ilyen játék (tevékenység!), ami olyan egyszerű és nagyszerű, hogy meg kell említenem, hátha van olyan anyuka még, akinek még nem jutott eszébe (van nem szánta rá magát a riasztónak látszó következmények miatt...).
A játék neve a kialakulását mutatja.
A blog.mindennapraegyjatek.hu-n találtam egy kávézaccos játékot, amit a fiam továbbfejlesztett, mivel két keverés után kijelentette: anya, adj még hozzávalókat.

Ígyhát előkerült egy kis liszt, kukoricadara, bab, hajdina. Ezek után már ha találok lejárt szavidejű tartós élelmiszert, megy a Tamásnak fenntartott konyhapolcra, innen válogatunk aztán kávékatyvaszhoz... A kávézacc már csak ritkán kerül bele a játékba.
Az én módszerem:
-általában a heti takarítós napon, vagy azt közvetlen megelőzve játszuk (így én sem kapok agybajt, ha kicsit több megy ki a kelleténél)
-kisebb korában (még 2 éves kor alatt) inkább csak száraz alapanyagokat adtam neki, vizet nem, így szétszóródáskor csak egy seprés az akkus seprűvel és már nyoma sem volt
-tálcára teszem kis műanyagedénykékbe az anyagokat, mindig adok hozzá egy kicsit nagyobb keverőtákat, meg kanálféléket
-a végén, az elkészült ételből lelkesen "kóstolgatok" :-)
-ha tehetem kinnt az udvaron játszuk (nemsokára megint, ha végre vége a télnek),így a teljes takarítást megspórolom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...