Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2011. december 3., szombat

SK karácsonyi ajándék ötlet: üdvözlő tábla

Régóta csodálom Lidércke munkáit, többek között a gyönyörű üdvözlő tábláit is. Mint írja botcsinálta varrónőknek (is) szól az oldala, és tényleg sokmindenhez kedvet is csinál (bár nem hinném, hogy valaha a nyomába érhetek...). Azért van néhány varrománya, amiből biztosan inkább "eredetit" szeretnék!!! Mindenesetre gondoltam egy ilyen táblácska jó ajándék lennek a már bemutatott kenyereszsák mellé.


Különösebb leírás nem szükségs, csupán
  • kiszabtam a feliratnak egy kis téglalapot vászonból, két nagyobbat kékfestőből a táblának, a hátuljára két fül félét (amibe később egy műanyag merevítőt tettem, így ez mosáskor kivehető)
  • elkészítettem textilfilccel a feliratot, levarrtam csipkével, a csipkevégek találkozására kézzel varrtam rá masnit
  • egymásra fektettem színnel befelé az elő és hátlapot, közé a füleket, begombostűztem a helyére egy kék szaténszalagot, 3 oldalát körbevarrtam, kifordítottam, körbetűztem.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tábla,ügyes vagy :) jó kis ajándék ötlet!!
    Lidérckét én is csodálom már régóta :)Valóban nagyon ügyes :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Hajnal! Én egyelőre csak a varrott ajándékok hibáit látom, remélem idővel (mire átadom), "megszépülnek" nekem is.... Mindenesetre tömény gyakorlásnak nagyon jó.... És mennyivel jobb érzés csinálni mint venni, nem is gondoltam volna...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...