Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2011. december 2., péntek

SK karácsonyi ajándék ötlet: Kenyereszsák

Nem minden konyhában fér el pulton tartható kenyértároló, ilyenkor praktikus lehet a pékárut zsákban tartani.
A kenyereszsák varrása előtt körbenéztem a neten: szinte mindenütt azt olvastam, hogy egészségesebb, jobb textilbe bugyolálva tartani a kenyeret, mint nejlonba szuszakolni. El is határoztam, hogy varrok tesztként először magamnak egy textilbéléses zsákot e célra, és megnézem mennyi ideig marad benne friss a kenyér (nyilván abban nem penészedne, de nem szárad ki?)... Persze a terv terv maradt, és ott tartottam, hogy el kell kezdeni az ajándékok készítését, hogy időben kész legyek... Maradtam a biztonságos megoldásnál, nejlonzacskóval béleltem...
Légyszi ha valaki használ kizárólag textil zsákot/bugyolálást írja meg megjegyzésként a tapasztalatait!!!
Szóval ilyen lett:

... és így készült:
  • Két nejlonzacskónak levágtam az alsó forrasztását, felvágtam az oldalukat, így lett két nagyobb mérető műanyag téglalapom, amit U alakban (lekerekítve) egyszerűen összevarrtam.

  • A nejlon belső alapján kiszabtam a borítást, a szájánál hagyva rá plusz 4 cm-t a zsinórbujtató kialakításához.
  • Egy nagymamám által szőtt vászondarabra a gyermekem egyik festőjátékában lévő betűsablonnal, és szintén az ő cuccai között talált textilficcel felírtam a kenyér szót, cikkcakkal beszegtem a vászondarabot, kétoldalú ragasztófátyollal felragasztottam a kiszabott zsákra, és csipkével körbevarrtam. A sarokra, a csipkevégek találkozására varrtam kézzel egy kis gombos masnit. Van néhány gyönyörű nagymamám és édesanyám által készített régi csipkém, díszítésnek ezekből varrtam rá egyet (teával festve).
  • Összevarrtam a zsák külső részeként szolgáló textileket. A zsák oldalvarrásánál kihagytam 4 cm-t, amit letűztem.
  • Beletettem a nejlon bélést. Szándékosan nem rögzítettem alul a zsákot és a bélést, így mosás után a műanyagot kihúzva vasalni is lehet... A zsák szájánál a textilt visszahajtottam (a plusz 4 cm-t), úgy, hogy a varrásba befogtam a műanyagbelsőt is, és végigvarrtam. Belehúztam két zsinórt (úgy záródik, ahogy az a tornazsáknál is mutattam).


A tulaj kap hozzá még egy kis fogasfélét is, hogy felakaszthassa...

3 megjegyzés:

  1. Szia,
    Koszonom a sok ajandekotletet es szuper tutorialokat!Lenne egy kerdesem a kenyereszsakkal kapcsolatban:mekkora teglalapokbol szabtad?
    Koszonom elore is,tovabbi szep alkotasokat es minden jot kivanok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia HáziManka!
      Örülök Neked!
      Nem mértem le (a megajándékozott meg most elutazott, nem tudtam leméretni), de valahol 30x40, 35x45 között lehetett (a méretet a bélésnek szánt zacskóhoz igazítottam)....
      Üdv: Éva

      Törlés
    2. Kedves Eva!
      Koszonom a valaszt,vegre ma talan eljutok odaig,h meg is varrjam:) Szep napot! Gerda

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...